MERA
MER HÄLSA HOS ALFTA AKTIV

ANN JONSSON
Yoga instruktör

Jag heter Ann Jonsson, är 37 år och arbetar som instruktör i yoga, meditation, mindfulness och stresshantering. För ca 15 år sedan upptäckte jag yogan/meditation/mindfulness och märkte hur positivt det påverkade mig i mitt liv. Genom åren har detta utvecklats från en hobby och ett intresse, till att bli min livsstil och även det jag arbetar med. Jag utbildade mig först till Yinyoga instruktör samt gick kurser i stresshantering, mindfulness och började jobba som instruktör på Alfta Quren . Under 2015 vidareutbildade jag mig i Yinyoga, meditation och mindfulness hos välkända Magdalena Mecweld samt gick en Virya yoga utbildning hos Nordiska Yogainstitutet som är en licensierande utbildning via Yoga Alliance, RYT 300. Ända sedan Alfta Aktiv öppnade i mars 2015 har jag hållit yogapass här. Men jag jobbar även med företagshälsovård och åker ut till företag samt att jag sedan ca tre år tillbaka jobbar tillsammans med Edsbyn bandyn A-lags herrar, där jag kör rehabiliterande yogapass samt mindfulness. Jag har även hållit i yogakurser på Viksjöforsbaletten och ett flertal andra ställen i både Bollnäs och Ovanåkers kommun. Under vårterminen 2017 kommer jag även börja hålla pass på Alfta Träningscenter. Jag fortsätter att regelbundet gå på workshops och utbildningar för att hålla mig uppdaterad och utvecklas i mina kunskaper.

Yoga är sanskrit och betyder "förening". Förening mellan kropp och själ. I yogan jobbar man med sig själv både på det fysiska och mentala planet. Yoga för mig är ett verktyg som berikar livet på alla plan. Yogan är helt prestationsfri och det är något som är värdefullt att få uppleva i dagens samhälle där vi vanligtvis har mycket krav och prestation. Yogans alla fördelar visar sig både fysiskt och mentalt. Jag själv har t.ex. fått mindre problem med värk i min kropp och samtidigt fått en smidigare och starkare kropp och yogan har hjälpt mig att hantera stress både på det fysiska och mentala planet. Yogan väcker tankar och känslor som jag tar med mig från mattan och yogasalen in i mitt vardagliga liv. Yogan har lärt mig att acceptera det som är och värdesätta det som är viktigt i livet. Får mig att inse att allt är möjligt och att vi alla räcker till precis som vi är just nu, idag.

Jag vill att yoga/meditation/mindfulness ska vara lätt att ta till sig och ge människor användbara verktyg till ett liv i balans. Yoga/meditation/mindfulness har många rikedomar och är något som precis alla kan ha nytta av. Jag brinner för att få dela med mig av de kunskaper jag har på dessa områden och den inre balans och harmoni som yoga/meditation/mindfulness skapar.
ANN JONSSON
Yoga instruktör

Kontakt:
Tel: 070 3429570
E-post: annkatrin80@hotmail.com
Följ Alfta Aktiv